Training en Begeleiding

  Redcord

Redcord is een vorm van oefentherapie die gebruik maakt van suspensie training d.m.v instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht.

Het is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.? ?De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “Weak links”. Dit zijn fouten in de biomechanische ketting, door gedaalde stabiliteit, gedaalde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs bij topsporters zijn vaak zulke weak links aanwezig, vaak als antwoord op pijn, vermoeidheid, foute bewegingspatronen…? ?Op basis van deze tests wordt dan een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen. Redcord is geschikt voor elke doelgroep, omdat de behandeling pijnvrij is en kan aangepast worden aan elk niveau.?

  Deep tissue massage

Dit is een krachtige massagevorm om spanningspunten en verklevingen in het spier en bindweefsel los te maken.

Door middel van technieken die in de diepte werken wordt de weefselcirculatie en doorbloeding verbeterd, zodat ook oa. afvalstoffen kunnen afgevoerd worden. De massage kan pijnlijk zijn, maar zal leiden tot een versoepeling van het weefsel.

  KPNI

"Het symptoom is nooit het echte probleem!"

Een kPNI therapeut heeft als doel elke patiënt terug controle te geven over zijn of haar gezondheid, carrière en leven, door hen te behandelen volgens de multidisciplinaire wetenschap klinische PNI (Psycho-Neuro-Immunologie).

Samen met elke patiënt wordt bekeken welke mechanische, biochemische en sociale factoren de oorzaak zijn van de lichamelijke klachten. Deze klachten zijn in vele gevallen het symptoom van een dieperliggend probleem. Om dit op te lossen gebruik je als kPNI therapeut de gepaste behandeling met inzichten uit de osteopathie, neurologie, endocrinologie, psychologie en immunologie.

Er word aandacht geschonken aan de pijlers: voeding, beweging, bioritme, omgevings en sociale context,...

  Personal training

Wil je voluit gaan voor een gezonder leven door af te vallen, fitter te worden of gewoon meer te bewegen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan er voor kiezen om op je eentje te beginnen sporten of naar de fitness gaan. Maar zelf een goed trainingsschema opstellen zonder jezelf te forceren is niet gemakkelijk. Daarnaast is het in een fitness vaak onoverzichtelijk en druk, en bestaat de kans dat je zonder begeleiding de oefeningen niet op de juist manier uitvoert, met kans op blessures.

De oplossing? Een personal trainer. Iemand die je bijstaat in het bereiken van joúw doelstellingen. Iemand die een helder, haalbaar plan opstelt en samen met jou tot aan de finish gaat. En met wie je samen duurzame resultaten behaalt als je wilt.