Coaching

Specialisatie
Hardloopanalyse en loopreëducatie
Onderzoek heeft aangetoond dat de statische houding van ons lichaam (‘platvoeten’, ‘knieën naar binnen’, ‘holle rug’) geen verband heeft met de dynamische manier waarop ons lichaam beweegt tijdens het sporten. Recent is ook aangetoond dat het optrainen van te zwakke spieren ,functioneel nodig voor een goed looppatroon, niet werkt als deze spieren niet geactiveerd kunnen worden tijdens het lopen zelf. We hebben een bredere kijk nodig op de dynamische looptechniek.

Klachten tijdens het hardlopen moeten bekeken worden tijdens het hardlopen. Via gevalideerde apps maken onze therapeuten gebruik van videoanalyses om jouw loopbeweging in verschillende vlakken vast te leggen. Dit wordt zowel binnen op de loopband gedaan, als buiten indien de sporter daar meer mee vertrouwd is. Hoeken van bewegingsvlakken worden bepaald en objectieve cut-offwaarden winnen het van ‘natte vingerwerk’.

De revalidatie gebeurt zowel binnen de oefenzaal als op de loopband zelf. Via de juiste oefeningen en cues streven wij ernaar de loper zo snel en efficiënt mogelijk klachtenvrij te maken.


Maak een afspraak
Hardloopanalyse en loopreëducatie
Training en Begeleiding
Deep tissue massage
Dit is een krachtige massagevorm om spanningspunten en verklevingen in het spier en bindweefsel los te maken.

Door middel van technieken die in de diepte werken wordt de weefselcirculatie en doorbloeding verbeterd, zodat ook oa. afvalstoffen kunnen afgevoerd worden. De massage kan pijnlijk zijn, maar zal leiden tot een versoepeling van het weefsel.

Maak een afspraak
Deep tissue massage
Training en Begeleiding
KPNI
"Het symptoom is nooit het echte probleem!"

Een kPNI therapeut heeft als doel elke patiënt terug controle te geven over zijn of haar gezondheid, carrière en leven, door hen te behandelen volgens de multidisciplinaire wetenschap klinische PNI (Psycho-Neuro-Immunologie).

Samen met elke patiënt wordt bekeken welke mechanische, biochemische en sociale factoren de oorzaak zijn van de lichamelijke klachten. Deze klachten zijn in vele gevallen het symptoom van een dieperliggend probleem. Om dit op te lossen gebruik je als kPNI therapeut de gepaste behandeling met inzichten uit de osteopathie, neurologie, endocrinologie, psychologie en immunologie.

Er word aandacht geschonken aan de pijlers: voeding, beweging, bioritme, omgevings en sociale context,...

Maak een afspraak
KPNI
Training en Begeleiding
Personal training
Wil je voluit gaan voor een gezonder leven door af te vallen, fitter te worden of gewoon meer te bewegen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan er voor kiezen om op je eentje te beginnen sporten of naar de fitness gaan. Maar zelf een goed trainingsschema opstellen zonder jezelf te forceren is niet gemakkelijk. Daarnaast is het in een fitness vaak onoverzichtelijk en druk, en bestaat de kans dat je zonder begeleiding de oefeningen niet op de juist manier uitvoert, met kans op blessures.

De oplossing? Een personal trainer. Iemand die je bijstaat in het bereiken van joúw doelstellingen. Iemand die een helder, haalbaar plan opstelt en samen met jou tot aan de finish gaat. En met wie je samen duurzame resultaten behaalt als je wilt.

Maak een afspraak
Personal training